Een biseksuele partner vinden

afbeelding

Als het om liefde gaat, kan alles ongelooflijk eenvoudig of angstaanjagend ingewikkeld zijn, ongeacht je seksuele identiteit of geaardheid. Alles lijkt evenwel nog een beetje ingewikkelder in het biseksuele universum.Toch mag niets je ervan weerhouden om in volledige vrijheid je biseksuele partner te zoeken en te vinden, degene die je leven zinvoller zal maken en je hart sneller zal laten kloppen.

Luister naar jezelf

Veel biseksuelen nemen de tijd om de breedte van hun seksuele geaardheid te beseffen. Omdat ze zich aangetrokken voelen tot mannen en vrouwen – biseksualiteit is meer dan dat, maar laten we ons focussen op deze dualiteit – hebben ze de neiging om de sociale normen te volgen en te accepteren dat ze heteroseksueel zijn, met een bijzondere nieuwsgierigheid naar mensen van hetzelfde geslacht. Het is belangrijk dat je leert naar jezelf te luisteren, je gevoelens te begrijpen en ze te accepteren, zonder angst of taboes.

Zoek naar bevestiging 

Maak voor jezelf duidelijk wat je seksuele geaardheid is. Als dit inhoudt dat je vragen moet stellen aan andere mensen die eenzelfde proces hebben doorlopen, aarzel dan niet. Lees, zoek informatie en spreek met elementen van de LGBT+-gemeenschap. En, kom uit de kast als je dat wilt.

Maak duidelijk wat je wilt in een relatie 

Als je eenmaal vrede hebt met je seksuele geaardheid, is het tijd om je hart te openen. Ben je klaar voor een verre reis of wil je gewoon af en toe een reisgenoot? Ben je op zoek naar de liefde van je leven, of naar een tijdelijke liefde? Beantwoord deze vragen eerlijk en deel ze met de vrouw met wie jouw lot kruist. Gevoelens zijn het meest bevredigend wanneer ze binnen de relatie worden verduidelijkt.

Maak een online profile aan

Zoek biseksuele datingsites en apps en maak een profiel aan op diegene die het beste bij jouw doeleinden passen – zoals Bilove.nl. Dit is de eenvoudigste en meest effectieve stap die je kunt nemen in je zoektocht naar een biseksuele partner. Je betreedt daarmee niet alleen een exclusief biseksuele of lesbische zone, maar je wordt ook lid van een gemeenschap die actief op zoek is naar een match. Door te filteren word je ook in staat gesteld om partners te vinden die precies op zoek zijn naar wat jij wilt: een informele ontmoeting, een korte relatie, een avontuurlijke metgezel of de vrouw van je leven.

Kijk naar de mensen om je heen

We kennen allemaal mensen met verschillende seksuele geaardheden, praat met ze en ontdek waar ze elkaar ontmoeten. Zoek online naar LGBT+ groepen en maken contact met de gemeenschap, doe mee aan hun acties en evenementen. Zoek biseksuele groepen en activiteiten op sociale media. Op deze sociale platforms kun je nieuwe vriendschappen maken en zelfs de partner vinden die je zoekt. Sta open voor blind dates. Door meer mensen te ontmoeten die op dezelfde golflengte zitten, wordt de kans alleen maar groter om nieuwe biseksuele vrouwen te ontmoeten.

Benader degene op wie je een oogje hebt

Misschien voel je je geïntimideerd en te verlegen om de eerste stap te zetten, vooral als je net uit de kast bent gekomen en als het de eerste keer is dat je op zoek bent naar een biseksuele partner. Of je nu online of offline bent, wees niet bang om iemand te benaderen die je aandacht heeft getrokken. Je kunt het op een luchtige manier doen, wat tijd met elkaar doorbrengen in een ontspannen omgeving om elkaar beter te leren kennen. Verlies je niet in allerlei scenario’s, zodat er geen onrealistische verwachtingen worden gewekt, noch in jouw hoofd noch in dat van je partner. Eerlijkheid staat voorop.

Liefde neemt tijd

Neem veilige stappen. Misschien voelen jullie allebei een enorme aantrekkingskracht en vinden dat de match perfect is, maar een serieuze en harmonieuze relatie heeft tijd en investeringen nodig op verschillende niveaus: emotioneel, spiritueel, intellectueel en seksueel. Het gaat om een brede beoordeling die je niet na een paar uitstapjes kunt maken en vertekend kan zijn in de beginfase van totale verliefdheid. Doe het rustig aan en geniet van elke stap.

Als jullie beiden niet per se zoeken naar ‘nog lang en gelukkig’, grijp dan deze kans om een tijdje gelukkig te zijn. Veel geluk met je liefdesavonturen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *