Wat trekt een vrouw aan in een andere vrouw?

De lijst van lichamelijke, mentale en karaktereigenschappen die misschien aantrekkelijk zijn in de ogen van een andere vrouw, is oneindig en onuitputtelijk. In plaats van zo’n lijst op te stellen, is het daarom wellicht interessanter het te hebben over de signalen die verraden dat iemand ons aantrekkelijk vindt.

Het type vrouw en het aantal fysieke en persoonlijkheidskenmerken, tezamen met de sociale en culturele status en achtergrond waardoor een vrouw zich tot een ander aangetrokken voelt, zijn net zo talrijk en zo variabel als de persoonlijkheden. Wetende dat elk mens uniek is in dit universum en dat we allemaal voortdurend veranderen in wat we zijn en wat we leuk vinden of nodig hebben in verschillende levensfasen, maakt dat het er te veel zijn om op te noemen. Variabelen bij biseksuele vrouwen, die bepaalde eigenschappen bij mannen misschien aantrekkelijk vinden, maar bij een vrouw andere eigenschappen zoeken. Het is ook belangrijk onderscheid te maken tussen wat ons aantrekt in een vriendschappelijke, in een romantische en in een seksuele relatie.

Alles wordt nog ingewikkelder als het gaat om aantrekkingskracht tussen mensen van hetzelfde geslacht: wanneer de seksuele geaardheid van de betrokkene niet duidelijk is, is het enger omdat je niet weet hoe je bedoelingen zullen worden ontvangen. Maar één ding is zeker: nee heb je, ja kun je krijgen. En ook in heterorelaties impliceert het tonen van liefde of seksuele interesse voor een ander altijd een dosis onzekerheid, een mogelijke teleurstelling of afwijzing. Voldoende reden om door te gaan je geluk te beproeven wanneer je gevoelens voor een vrouw oprecht zijn.

Over aantrekkingskracht

Lichamelijke aantrekkingskracht

Dit is zeker de duidelijkste en vaak de eerste die zich manifesteert, zelfs als we de iemand nog niet kennen: iets in ons geeft duidelijk signaal dat we dát lichamelijke type leuk vinden. We voelen ons zenuwachtig en onrustig, ons hart klopt sneller, we krijgen zweterige handen en voelen een soort van angst die ons verdoofd, niet goed wetend hoe te handelen of te reageren.

Mentale aantrekkingskracht

Persoonlijkheid, intelligentie, kennis, algemene ontwikkeling, interesses, communicatieve vaardigheden, humor, gevoel voor humor en dergelijke, zijn ook factoren van aantrekkingskracht die zo sterk kunnen zijn dat ze ertoe leiden dat mensen verliefd worden op iemand die lichamelijk gezien niet overeenkomt met hun eerste voorkeur als het gaat over seksuele aantrekkingskracht.

Emotionele aantrekkingskracht

Temperament, betrouwbaarheid, vrijgevigheid, eerlijkheid, directheid, vriendelijkheid, welwillendheid, begripsvermogen, empathie… In het begin minder duidelijk, maar dit zijn langdurige, onveranderlijke persoonlijkheidskenmerken die ons in staat stellen om een gezonde en bevredigende relatie te onderhouden, zelfs als er geen sprake is van fysieke en mentale aantrekkingskracht. Alle puzzelstukjes passen toch in elkaar.

Blijvende aantrekkingskracht

We zitten er waarschijnlijk niet ver naast als we stellen dat een stabiele en duurzame gepassioneerde relatie evenredig gebaseerd zal zijn op deze drie pijlers: wederzijds lichamelijk verlangen, intellectuele bewondering en spirituele bevrediging.

Sociale aantrekkingskracht

Factoren zoals beroep, carrière, succes en macht kunnen afrodisiaca en aanvullende
elementen zijn in een breder scala van factoren. Niemand wordt echter uitsluitend
aangetrokken door iemands sociale positie, maar het feit dat iemand op verschillende
niveaus slaagt, is evenwel aantrekkelijk en kan een positieve rol spelen.

Altijd aantrekkelijk

Los van andere belangrijke factoren in de complexe dans van aantrekking, is er het
gedrag. Beleefd en attent zijn, zich elegant gedragen, gevoelig zijn voor de meningen en
gevoelens van anderen, open staan om te luisteren en te delen, empathisch en attent
zijn… dit zullen altijd aantrekkelijke eigenschappen blijven, ongeacht het type relatie. Het
zijn ook goede emotionele tools die helpen om de moeilijkste momenten te overwinnen,
en de mooiste momenten te herkennen en te vieren.

Onmiskenbare tekenen van aantrekkingskracht

Misschien verwar je het met een uiting van vriendschap of beleefdheid, maar de waarheid is dat er duidelijke signalen zijn die aangeven dat ze in jou geïnteresseerd is als…

Aandacht

… ze je al haar aandacht geeft, op elk moment en in elke situatie. Of ze nu meer over je wil weten, altijd beschikbaar is om je te zien en te horen, of omdat ze je veilig naar huis wil brengen.

Zonder erom heen te draaien

… ze je openlijk vertelt dat ze je leuk vindt en graag bij je is, vooral in specifieke contexten: wanneer je allebei alleen bent, wanneer je je kwetsbaarder voelt, wanneer je behoefte hebt gehoord te worden of zonder duidelijke behoefte. Ze is misschien gewoon een goede vriendin, maar dat alles zegt misschien veel meer dan dat.

Bekentenissen

… ze vaak persoonlijke en intieme bekentenissen aflegt in jouw aanwezigheid, misschien
vaker dan nodig is, duidelijk maakt wat haar seksuele geaardheid is. Het kan een teken zijn dat ze je probeert duidelijk te maken dat ze je niet alleen als een vriendin ziet.

Lichaamstaal

… ze elke gelegenheid aangrijpt om dichter bij je te zijn, je hand, gezicht of haar aan te
raken, zoals elk verliefd iemand zou doen.

Die diepe blik

… ze je diep en direct in je ogen kijkt en die blik vol hartstocht laat voortduren.

Geheugen voor de details

… ze zich kleine, onbenullige dingetjes over jou herinnert, zoals je favoriete gerecht, een
onbelangrijk verhaal uit je kindertijd, je favoriete kleur of wat voor detail dan ook. Het
betekent niet alleen dat ze er de nodige aandacht aan heeft besteed, maar dat ze de tijd
heeft genomen om het op te slaan als een kleine persoonlijke schat.

Gevoel van veiligheid

… je merkt dat ze zich bijzonder gelukkig, veilig en op haar gemak voelt in jouw gezelschap. Dit gebeurt natuurlijk met al onze vrienden, vooral met de meest intieme, maar met andere aanvullende signalen is dit zeker een aspect waarmee rekening moet worden gehouden en dat aangeeft dat er emotionele aantrekkingskracht is.

Oprechte vriendschap

… ze een pure en eerlijke relatie met je aangaat met een oprechte dialoog. Omdat
vriendschap een van de meest solide fundamenten van elke relatie is, kan dit het startpunt zijn van een stabiele en duurzame romance.

Verlegenheid

… ze altijd een beetje nerveus is, niet goed weet wat ze moet zeggen of doen in jouw
aanwezigheid, glimlacht of bloost wanneer ze met je praat of naar je luistert. Ze is niet dom of stuntelig, ze is gewoon… verliefd.

Flirten

… ze je het gevoel geeft dat je de meest bijzondere persoon ter wereld bent. Als ze altijd
beschikbaar is en het onmogelijke doet om dicht bij je te zijn, je aan het lachen maakt en je gelukkig laat voelen, je oprecht prijst… dan er is weinig marge voor vergissingen: ze vindt je leuk en is graag in jouw gezelschap, misschien meer dan enige andere vriendin en dat kan een duidelijk teken zijn dat ze zich tot je voelt aangetrokken.

Intuitie

Luister naar je intuïtie. Je intuïtie is veel beter in het interpreteren van signalen en
bedoelingen dan je brein met al zijn rationaliteit. Als je vermoedt dat er nog iets te ontdekken valt, als je intuïtie je zegt dat ze je leuk vindt, ga dan verder. Waarschijnlijk zijn jullie verliefd op elkaar.

Directheid is het beste signaal

Natuurlijk kun je en moet je tijd besteden aan het interpreteren van signalen en bedoelingen, maar stop daar niet. Wanneer je je echt aangetrokken voelt tot iemand of beseft dat iemand voor wie je speciale gevoelens hebt, zich ook aangetrokken voelt tot jou, wacht dan niet te lang om je hart te openen. Je door maanden van onzekerheid en ongemak worstelen, is veel erger dan de situatie ophelderen. Natuurlijk loop je het risico de situatie verkeerd te hebben ingeschat en afgewezen te worden, maar je wint aan duidelijkheid. Door een eventueel misverstand op te helderen, ben je vrij je geluk een volgende keer opnieuw te beproeven en wordt een gewicht weggenomen van die vriendschap die het niet verdient.

En als je je niet hebt vergist, als wat in je hart groeit, beantwoord wordt, als alleen verlegenheid die eerste kus in de weg stond, dan zal het geweldig zijn en kun je een nieuwe relatie beginnen en opnieuw de liefde ervaren. Niets ter wereld is vergelijkbaar met dat gevoel en alleen al om die reden is het de moeite waard om een risico te nemen.

5 reacties

 1. Yildiz Yulu schreef:

  Ah stap per stap iemand leren kennen, die beleefd, vriendelijk lief is, …

 2. Stefanie Langmans schreef:

  Ik vind het zeer opwindend zo graag eens verwent worden en misschien wel de liefde vinden. Een vrouw die me begrijpt

 3. Rachel schreef:

  Ik vind het onwennig en doodeng om me hier in te hebben geschreven want als je je altijd gebruikt hebt gevoeld en je je voor je gevoel hebt laten misbruiken door een man omdat het zo in het plaatje verwacht word van je maar in feite uit je lichaam treed om het contact aan te kunnen dan zit er iets goed mis.
  Nu ben ik hier om nu eindelijk te kunnen ontdekken wie ik werkelijk ben.
  Een knappe man met een leuke kop ja hoor best maar boven de gordel graag.

 4. Tanja schreef:

  Bij mij is het misschien raar gegaan voor andere. Maar ik vind een vrouw lichamelijk zo mooi en aantrekkelijk. Maar dan toch noem ik me zelf hetero sexueel. Dit puur r omdat ik me geen relatie met een vrouw kan voor stellen en altijd een relatie met een man heb gehad.. maar kwa sexueele aantrekkingskracht gekeken vind ik een vrouw veel opwinden der. Dat maakte mij nieuwsgierig. Waardoor ik toch spanning van kan dat wel enz … opzij heb gezet en toch de stap heb genomen om sex te hebben met een vrouw. Het was zo wat ik had verwacht … zo zacht en teder. Kan het niet precies omschrijven.. maar ik zou zeggen als je die gedachte heb en nieuwsgierig ben. Laat het gewoon op je af komen. En valt het tegen dan niet meer.

 5. Ines De Decker schreef:

  Ik ben al 8 jaar in een relatie met een man. Onlangs ben ik veranderd van werk en si dsdien heb ik een toffe vrouw leren kennen. ( een collega ) Ik vind haar knap leuk interresant. Nu denk en droom ik zelf over haar. Het is de eerste keer dat ik dit voel voor een vrouw maar ze graakt niet uit mijn gedachten. Ik weet ook niet als ze op mannen of vrouwen valt. Hoe kan ik dit vragen of te weten komen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *