Over lesbisch daten: Geboden en verboden

Elke situatie is uniek en verschillende omstandigheden en sferen zullen bepalend zijn voor de beste benadering bij het eerste contact. Er zijn echter beproefde regels die onnodige gêne kunnen voorkomen – vooral wanneer je wordt geconfronteerd met een vrouw van wie je de seksuele geaardheid niet weet – en die je kunnen helpen om al je charme in de strijd te gooien. Vertrouw vooral op je gevoel en intuïtie om succes te hebben bij je lesbische date.

Stap één – oogcontact

Je hebt een vrouw gezien die je aandacht trok en voelt je tot haar aangetrokken. Je vindt haar stijl leuk, de manier waarop ze lacht of hoe ze met haar handen praat, en je wilt eerst en vooral weten of zij zich ook aangetrokken voelt tot vrouwen. Het eerste dat je moet doen, vooral als je niet in een overwegend lesbische omgeving bent, is die informatie zien te krijgen, zonder er expliciet naar te vragen. Wacht tot ze zich naar je toedraait of forceer de situatie zachtjes, kijk haar in de ogen en hou haar blik vast. Vrouwen zijn opmerkzaam en kunnen heimelijk of juist demonstratief de kleding,
make-up, kleur en kapsel van een andere vrouw beoordelen, op een of ander detail letten, zonder dat dit impliceert dat ze biseksueel of lesbisch zijn. Maar een wat langere blik, oog in oog, een halve glimlach, gevolgd door weer een blik kan betekenisvol zijn en precies weergeven wat je denkt of wilt. Het is een blik van onuitgesproken herkenning. Het is een bevestiging, en… het begin van alles.

GEBODEN

Zet de eerste stap

Als je al iets van ontvankelijkheid hebt bemerkt, of zelfs als je nog steeds hevig twijfelt, verspil de hele avond niet met het uitwisselen van blikken. Ga verder, zonder angst. Je komt er niet alleen achter of je alle signalen goed hebt geïnterpreteerd, je verdient ook punten voor je initiatief en zelfvertrouwen – alleen iemand die echt geïnteresseerd en zelfverzekerd is, neemt immers risico’s. Als je aardig en leuk bent, zelfs als je aan de andere kant niet de ontvangst vindt die je verwachtte, heb je je tijd niet verspild en heb je zelfs misschien een nieuwe vriendin gemaakt.

Subtiliteit

Toon interesse met subtiliteit. Zelfs als je helemaal betoverd bent, doe het toch rustig aan en verklap niet meteen je plotselinge gevoelens. Snelle, dramatische bekentenissen zijn vaak beangstigend of klinken niet oprecht.

Zelfvertrouwen

Toon zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een afrodisiacum. Een vrouw die zeker is van zichzelf en van haar capaciteiten, is aantrekkelijk. Praat over dingen waarvan je veel weet en waar je je prettig bij voelt, zonder je uit te sloven. Vertrouw op je charme, ook al ben je nerveus.

Waardeer je eigen kwaliteiten

Doe jezelf niet tekort. Niemand voelt zich aangetrokken tot iemand die ervan uitgaat dat ze gefaald heeft of onbekwaam is. Profileer je kwaliteiten – fysieke, culturele of emotionele. We hebben allemaal kwaliteiten en we weten allemaal wat onze sterke punten zijn. Zet ze in om te verleiden. Het kan een capaciteit zijn of gewoon een ontwapenende blik of glimlach.

Ontspannen

Het is normaal dat je je bij de eerste benadering of op de eerste dates wat angstig of nerveus voelt, maar er valt veel te winnen als je ontspannen, maar niet onverschillig, doet. Je wilt per slot van rekening laten zien dat het een belangrijk moment voor je is. Het zal het allemaal iets lichter en prettiger maken en je de ruimte geven om wat ongemak of gênante situaties om te zetten in lichte en leuke momenten.

Nieuwsgierigheid

Wees nieuwsgierig, stel vragen, toon belangstelling, echte belangstelling – geef je partner de ruimte om zich te openbaren. Het is een unieke kans de vrouw waartoe je je voelt aangetrokken te ontdekken en beter te leren kennen.

Humor

Het is niet altijd gemakkelijk om wat lol te brengen in momenten die ons hele zenuwstelsel op zijn kop lijken te zetten. We komen niet op de beste uitdrukkingen, we vergeten de juiste woorden, we kunnen de vork amper in onze mond steken, we weten niet wat we met onze handen moeten doen… Maar alles wordt makkelijker en prettiger als we het niet al te serieus maken. Lachen en niet dramatiseren verlichten de angst en laten onze immer aantrekkelijke menselijke kant zien, kwetsbaarder maar niet minder verleidelijk.

Mystiek

Een zekere mystiek zal de interesse wekken, de nieuwsgierigheid prikkelen en het verlangen naar een nieuwe ontmoeting aanwakkeren. Openbaar je niet volledig in één keer.

VERBODEN

Schep geen valse verwachtingen

Als je al een relatie hebt, als je je niet voldoende voelt aangetrokken, als het voor jou niet het beste moment is om een relatie te beginnen… bedrieg de andere persoon niet en wees eerlijk. Zeg niet dat je haar zult bellen als je dat helemaal niet van plan bent te doen.

Lieg niet

Dit geldt voor alles in het leven, maar is nog belangrijker wanneer het om emoties gaat. Doe je niet voor als iemand die je niet bent, vertel geen verhalen die niet de jouwe zijn, zeg niet iets leuk te vinden terwijl je het niet leuk vindt… Als je het niet fijn vindt om over jezelf te praten, doe dat dan gewoon niet, maar fantaseer er ook niet op los. Er is geen fictie die de realiteit overtreft en niets is aantrekkelijker dan de waarheid. De waarheid spreken duidt op zelfverzekerdheid en persoonlijkheid.

Dram niet door

Probeer niet gelijk van alles te weten te komen en vertel zelf ook niet direct alles. Ga niet door over onderwerpen waarvan je merkt dat ze ongemakkelijk of erg gevoelig zijn voor de ander. Niemand vindt een invasie op intiem gebied fijn wanneer er nog geen vertrouwensrelatie is. Zulk gedrag is intimiderend.

Wees niet ontwijkend

Maak je belangstelling, of het gebrek eraan, duidelijk op discrete wijze. Wees daar niet vaag over. Als je ergens niet over wilt praten of je niet voorbereid voelt voor sommige onthullingen, is het goed dat van tevoren te zeggen, ongeacht of de relatie verder gaat of niet.

Wees niet ordinair

Ook al is het duidelijk dat ze ook geïnteresseerd is, blijf beleefd zijn en ga niet zitten mokken als ze niet direct op je avances in gaat of wat weerstand biedt. Respecteer de overvloed aan gevoelens die gepaard gaat met een eerste date of toenadering.

Wees niet indiscreet

Het hele restaurant hoeft niet te weten dat je verliefd bent. Discretie siert en is verleidelijk.

Maak het niet te moeilijk

Je kunt een beetje inzetten op charme en mysterie, maar als je echt iets voelt voor die vrouw die jou benaderde of die jij durfde te benaderen, verpest het dan niet met ingewikkelde dingen, spelletjes of manipulatie.

Domineer niet

Beheers en domineer het gesprek niet door je hele leven, je interesses en successen op tafel te gooien. Wederzijdse interesse en respect zullen alleen worden aangemoedigd als er ruimte is voor beiden om te praten en zichzelf bekend te maken.

Wees niet te gehaast

Het is niet eenvoudig om een lesbische date te hebben, om iemand te vinden tot wie je je aangetrokken voelt en die de interesse en het verlangen om bij je te zijn beantwoordt, maar laat je niet misleiden door het romantische idee dat je nu de eeuwige liefde hebt gevonden. Doe het rustig aan, neem de tijd om elkaar beter te leren kennen en oefen niet te veel druk uit op een prille relatie die net begint.

Raak niet gefrustreerd

Het is niet makkelijk een partner te vinden, iemand van wie we houden en die van ons houdt. Er gaan veel pogingen, valse starts en zelfs enkele teleurstellingen aan vooraf, maar zie ze niet als mislukkingen, maar eerder als noodzakelijke stappen op weg naar succes. Zo gaat het in de wereld, met vallen en opstaan, en ook in de liefde.

1 reactie

  1. Lisette schreef:

    Haar ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *