Biseksualiteit voor vrouwen van 50 plus

biseksualiteit-voor-vrouwen-50plus

Stel je eens voor: een dag gevuld met plezierige activiteiten met iemand die van je houdt en je op prijs stelt, gevolgd door een fles Cabernet, een heerlijk diner, veel lachen, en misschien ’s avonds wat liefkozend vrijen.

Dit is een momentopname van een dag in het leven van een verhouding die rust op affectieve binding…

 

 

Wat is affectieve binding (AB)?

In een affectieve binding ben je responsief en sta je open voor diepere intieme ervaringen met vrouwen die je kent, liefhebt en bewondert – zoals de vriendin met wie je elke zomer op reis gaat of de stille interessante vrouw bij je boekenclub. Eenzame alleenstaande vrouwen die beïnvloed worden door verouderde waarden en godsdienstige overtuigingen, maar verlangen naar waardering zouden “AB” moeten overwegen.

Seksuele levensstijlen

Bevindingen van de meest recente National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (NATSAL) laten zien dat het aantal vrouwen dat zegt een same-sex partner te hebben de afgelopen 20 jaar is toegenomen van 1,8 naar 7,9 procent. Seksuele levensstijlen in Engeland zijn de afgelopen 60 jaar sterk veranderd, met grotere gedragsveranderingen onder vrouwen dan onder mannen, met name de voortzetting van seksuele activiteit op latere leeftijd.

Prioriteiten en ouderdom

Naarmate we ouder worden, gaat het leven een beetje lijken op een stoelendans: tijd, banen en verhoudingen gaan voorbij en als de muziek stopt wil je een stoel – welke stoel dan ook – zodat je niet in je eentje blijft staan. Prioriteiten verschuiven van romantiek, naar familie, naar metgezel en levenspartner. Oudere vrouwen zoeken een metgezel voor weekends, vakanties, een nieuwe levensfase, en zelfs voor als ze met pensioen gaan.

Ben je alleenstaand en woon je alleen?

Voor een lange tijd door niemand aangeraakt worden is niet goed voor je psyche. Lichamelijk intiem zijn zonder dat het een complete seksuele verhouding wordt kan bevrijdend zijn en je gezondheid bevorderen.

Seksualiteit biedt vandaag de dag oneindig veel mogelijkheden voor variatie en plezier, zelfs op het gebied van zelfbevrediging. Volgens Third Age schrijfster Jennie Dolan: “Seks is uit de slaapkamer en in de openbaarheid. Reclamespotjes voor verwarmend glijmiddel en voor afwasmiddel wisselen elkaar af. Winkels met schunnige boekjes ontpoppen zich tot stijlvolle erotica boetieks en feestjes met seksartikelen brengen miljoenen op.”

Vrouwen van middelbare leeftijd bezien de wereld met een gevoel van verwondering en spontaniteit. Met humor navigeren zij langs de ups en downs van het leven. Om de menopauze door dezelfde lens te ervaren is een bindende ervaring. Vrouwen blijven. Dus waarom niet samen blijven?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Duifjes schreef:

  Ik geef maar toe ik ben erg nieuwsgierig naar het sex hebben met een vrouw ondanks dat ik getrouwd ben met een man heb ik hier al jaren van gedroomd en heb mezelf voorgenomen omdat toch eens mee te maken hopelijk lukt dit door middel van deze site

 2. Duifjes schreef:

  Lukt heel moeilijk omdat op deze site de vrouwen vaak jonger zijn en als ze ouder zijn willen ze jongere vrouwen ik wil gewoon eenmaal toch meegemaakt hebben hoe het met een vrouw zal zijn omdat dit al jaren in m’n hoofd zit en ik er eigenlijk niet aan toe wide geven

 3. Snoepje55 schreef:

  Zo als jij Duifjes ik ben ook op zoek naar iemand van boven de 55 en hop iemand te vinden.
  Ik ben nog geen premium lid,
  ben eerst wat rond gaan kijken

  • Besje53 schreef:

   hallo dames,

   voor het eerst op bilove-site en nieuwsgierig naar ervaringen met vrouwen, ik ben zelf 53 jaar en voel me niet
   oud maar ook niet jong. heb zelf 4 jaar een relatie met een vrouw gehad en weet deze gevoelens bij mezelf weer
   op te roepen: het was goed en heel teder, mijn eigen gevoelens heel wat jaren ontkend, weer verliefd geworden
   en niet beantwoordt, dit is voor mij een heel pijnlijk gevoel: helaas statistisch gezien zijn veel vrouwen hetero, dacht ik ?? de verhalen op deze site zijn heel herkenbaar.
   wil wel weer vriendschap opbouwen maar ben ook op zoek naar het andere…..

 4. nelly besseling schreef:

  hoi dames, het valt mij wel op dat heel veel dames op zoek zijn naar een avontuur voor korte tijd: bijvoorbeeld alleen sex, en verschillende vormen van sex, ik denk dat ikzelf meer voor tederheid ben en ook intimiteit wil beleven met een vrouw, het samenzijn en elkaar begrijpen. kan het bijvoorbeeld ook starten met een goede vriendschap????

  • Grietje schreef:

   Hallo Nelly, ja ik ben het helemaal met je eens.
   Ik zou ook graag tederheid en intimiteit willen beleven en starten met vriendschap. Voor mij is het de eerste keer .

 5. Besje 53 schreef:

  hoi dames , ik ben de vijftig wel gepasseerd maar voel me niet jong en ook niet oud. ik voel me gewoon mezelf en
  ben daar heel blij mee, kwam wel weer nieuwe dingen tegen op de site van bi-love!! en verwonder me daarover:
  bijvoorbeeld of het leuk is als je vriend of vriendin mee mag kijken terwijl de seks of intimiteit hebt met een andere
  vrouw of man, ik het bijvoorbeeld leuk om onderdanig te zijn of juist niet, of met speelgoed (Ha, Ha) bezig te zijn
  terwijl je intiem bent of dat je elkaar vastbindt of iets anders????
  nou, ik had genoeg stof om er over na te denken, ondertussen groet ik alle leuke dames

 6. Bifem schreef:

  Hallo dames,

  Graag wil ik hier ook reageren.Ik ben een prille 50tiger en erg nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om intiem met een andere vrouw te zijn.Mijn man staat hier helemaal buiten,puur voor mezelf.Ik heb al op verschillende bi sites rondgekeken maar het valt niet mee om een leuke (intieme) vriendschap met een vrouw te krijgen. Er worden nogal wat “eisen” gesteld door andere vrouwen wat ik hun niet kwalijk kan nemen zoals formaat borsten en ze moet super vrouwelijk zijn.Nou,dan val ik al buiten de boot haha.
  Ik ben niet super vrouwelijk maar ook niet jongensachtig.
  Humor,openminded,lief,ondeugend en ieder in de waarde laten zijn meer mijn sterkste kanten.

 7. Diane schreef:

  Hallo ik zou eens heel graag vrijen.met een vrouw nooit gedaan maar behoort tot mijn fantasie ..

 8. Diane schreef:

  Ben heel vrouwelijk en heb D cup voor vrouwen die houden van grote borsten

 9. Jannie schreef:

  Ik ben Jannie, ik ben 66 jaar en het zou voor mij ook de eerste keer zijn. Maar ik vraag mij nu af of het voor mij nut heeft om in te schrijven vanwege mijn leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *