Hoe weet je of je een bi meisje bent? 5 tekenen…

Begin bij het begin

afbeelding

Elk leven moet door elke persoon volgens zijn of haar eigen regels worden geleefd, los van de stereotypen die er op allerlei manieren worden ingeslepen via de films die we zien in de bioscoop en de liefdesballades waarnaar we luisteren tot reclames en het huidige sociale kader dat niet alleen onze acties vormgeeft, maar ook bepalend is voor de verwachtingen die iedereen heeft over ons leven: meisjes trouwen met jongens, krijgen kinderen en leven nog lang en gelukkig, of zo lang dat voor hen mogelijk is. Wat voor sommige mensen werkt, mag niet als regel worden opgelegd aan alle anderen die andere verlangens hebben. Alles wordt nog een beetje anders wanneer het gaat over biseksualiteit of pluriseksualiteit, omdat monoseksualiteit een ander sociaal gekoesterd gegeven is, waarbij het gaat om seksuele oriëntaties die exclusieve aantrekking tot één geslacht inhouden.

Er zijn meerdere versies van seksualiteit en verschillende soorten en combinaties van seksuele aantrekkingskracht. Hoewel dit maar al te vaak genegeerd wordt, maakt de kennis en acceptatie van dit feit alles duidelijker en eenvoudiger. Het is daarom de moeite waard hier wat duidelijkheid over te geven. Mensen worden verliefd op mensen, maar elke persoon is een uniek universum en liefde is, net zoals elk ander gevoel, niet gekoppeld aan morfologieën, net zomin als dat het is gekoppeld aan sociale klassen of leeftijdsgroepen. Evenwel leven we in een heteronormatieve en mononormatieve sociaal-culturele ruimte, waar het hele universum van affectieve mogelijkheden zich lijkt te beperken tot heteroseksuele relaties tussen cisgender individuen in een monogame relatie. Wat? Absurd, nietwaar? Toch is het zo dat we dagelijks worden uitgenodigd om in de koepel van deze zwart-wit utopie te leven, zonder ruimte voor enige andere nuance. Maar dat is een mythe.

Het ergste is dat dit sociaal-culturele keurslijf overweldigende bifobieën en homofobieën bevordert, terwijl we toch allemaal beseffen dat wat voor sommigen werkt, nooit de regel mag zijn voor veel anderen. Om deze reden is een van de eerste gevoelens die alle individuen kwelt die zich anders voelen dan dit stereotype en zichzelf hier niet in herkennen, angstaanjagend en vat zich samen in de vraag: “Ben ik wel normaal?” Dit is het resultaat van het feit dat we zijn gaan geloven dat heteroseksualiteit niet alleen de norm is, maar ook gelukkiger en gezonder is dan elke andere liefdevolle en seksuele mogelijkheid. Dat is niet waar. Iedereen moet zijn of haar identiteit, geluk en persoonlijke vervulling zelf en zonder vooroordelen ontdekken. Pansexualiteit, omniseksualiteit, poliseksualiteit, ambiseksualiteit,
androginoseksualiteit of nog iets anders… het is allemaal legitiem. Dat moesten we als
eerste boven tafel krijgen voordat we verdergaan.

Feiten waarvan je je bewust moet zijn

Bisexualiteit is niet …

een frase. Biseksueel zijn is niet hetzelfde als verward zijn en nog niet goed weten of je een voorkeur hebt voor mannen of voor vrouwen.

… een fase die voorafgaat aan een toekomstig uitkomen voor homoseksualiteit. Veel mensen geloven eerst dat ze homo zijn en worden zich dan pas bewust van hun ware identiteit als zijnde biseksueel.

… exclusief voor vrouwen. Iedereen, ongeacht zijn of haar genderidentiteit en seksuele geaardheid, kan biseksueel zijn, inclusief cis- of transgendermannen.

… een gelijke aantrekkingskracht tot mannen en vrouwen, althans, in de meeste gevallen. Er kan een grotere neiging zijn tot één van de geslachten.

5 tekenen dat je een biseksueel meisje kunt zijn

Laten we nu eens kijken naar de vraag: hoe weet je of je een bi meisje bent? Je hebt je natuurlijk al eerder gerealiseerd dat alomtegenwoordige gevoelens en gedragingen in het dagelijks leven, hoewel je ze misschien liever hebt genegeerd, antwoord geven op de vraag of je biseksueel bent.


1 – Alleen de vraag geeft al een goed antwoord
Jezelf de vraag stellen of je misschien biseksueel bent, is op zichzelf al een serieuze aanwijzing die erop kan duiden dat je inderdaad biseksueel bent. Het zoeken naar informatie over biseksualiteit om te zien of je aan het profiel voldoet, kan ook belangrijk zijn.

2 – Je niet echt heteroseksueel voelen
Negeer het niet als je op de een of andere manier het gevoel hebt dat het concept van heteroseksualiteit niet al je gevoelens en verlangens omvat – dit zou een onvolledige of onjuiste identificatie van je seksuele geaardheid laten zien. Andere seksuele kwadranten zijn het ontdekken waard totdat je zekerheid en meer voldoening vindt.

3 – Je aangetrokken voelen tot andere vrouwen
Simpel gezegd vertaalt biseksualiteit zich in een aantrekkingskracht tot mensen van het andere geslacht en tot mensen van hetzelfde geslacht. Als je je fysiek aangetrokken voelt tot mensen van hetzelfde geslacht, eraan twijfelt of de speciale relatie die je hebt met een andere vrouw er een van simpele vriendschap is, of dat je een andere mate van intimiteit wenst, of als je zelfs jaloers bent als zij romantisch verliefd is op iemand, dan is het zeer waarschijnlijk dat je biseksueel bent. Heb je dezelfde soort gevoelens voor mannen en vrouwen? Identificeer je je en fantaseer je over mannen op dezelfde manier als met de frontgirl van je favoriete band of met de vrouwelijke hoofdrolspeler van een serie? Als dat zo is, aarzel dan niet om nieuwe wegen te verkennen, want misschien ontdek je ongelooflijke dingen over jezelf en je seksualiteit.

4 – Het gevoel dat je tot het biseksuele universum behoort
Je identificeren met wat een biseksuele vrouw vertelt, beseffen dat je gevoelens passen in wat onder de term biseksualiteit valt en dat alle kwesties van deze oriëntatie betrekking hebben op jou, is misschien een van de duidelijkste tekenen.

5 – Innerlijk conflict
Je onvolledig of ontevreden voelen over je seksuele en liefdesleven en je toekomstig leven met evenveel enthousiasme voor je zien in de armen van een charmante prins of een prinses met niet minder charmes, geeft aan dat je je niet kunt fixeren op heteroseksualiteit en dat er meer te ontdekken valt.

Ontmoet, spreek en beleef

Één manier om ideeën duidelijk te krijgen en te proberen je seksuele identiteit te vinden, is door informatie over het onderwerp te zoeken en openlijk te spreken met mensen die dezelfde issues hebben of hebben gehad, via LGBT + -verenigingen, chats of websites zoals BiLove, die speciaal zijn ontworpen voor ontmoetingen tussen vrouwen. Je kunt regelrecht naar de praktijktest gaan en je wagen aan seksuele ervaringen met vrouwen. Een check die zowel opwindend als onthullend kan zijn.

Heb geen haast en wees ook niet bang. Je ware zelf vinden is een lange weg maar moet ook het meest lonend zijn. Sla geen etappes over – ervaar ze allemaal. Voel niet de noodzaak om labels te vinden; ze zijn zelfs niet nodig. Volg gewoon je intuïtie en geef jezelf de kans om de juiste weg te vinden, een weg waardoor je je goed in je vel zult voelen.

Dit vind je misschien ook leuk...