Seksuele voorkeur en leeftijd

Althans, als we recent onderzoek van de Boise State University moeten geloven, en waarom zouden we dat niet doen? Hieronder de resultaten van de studie die onder een kleine 500 vrouwen is uitgevoerd.

Vrouwen zijn biologisch gezien bischierig, en dit beeld tekent zich sterker af naarmate ze ouder worden. Van de onderzochte groep heteroseksuele vrouwen bleek 60% seksueel aangetrokken te zijn door andere vrouwen. Niet elke vrouwen geeft gevolg aan deze gevoelens, maar toch bleek 45% al eens met een andere vrouw gezoend te hebben. De helft van alle vrouwen fantaseert over zoenen en/of seks met mensen hetzelfde geslacht.

Naarmate vrouwen ouder worden definiëren zij zich minder vaak tot hetero, lesbisch of biseksueel, maar hangen zij liever geen labeltje meer aan hun voorkeur; er ontstaat een grijs gebied. Het onderzoeksteam dacht vooraf dat het juist andersom zou zijn: hoe ouder je wordt, hoe duidelijker wordt wat je seksuele voorkeur is en wat daarin je grenzen zijn. Het tegendeel bleek dus waar.

“Vriendschap tussen vrouwen is nauwelijks anders dan het gedrag binnen liefdesrelaties” geeft de onderzoeksleidster aan. Dames onderling hebben zeer intieme en emotionele relaties; meer dan mannen dit met elkaar ervaren. Dat daar gevoelens bij komen die van meer romantische aard zijn is niet verwonderlijk.

Bron: datingsite-ervaringen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *