Ze houdt van hem, maar zoent met haar…

Bron: adversus

flexisexual-vrouwenHetero, biseksueel, bi-curious, lesbienne… Het zijn etiketten die tot het vorige decennium gaan behoren. Volgens de onderzoekers zijn de vrouwen van nu flexibeler in hun seksuele gedragingen dan mannen en is het niet meer nodig om etiketten op te plakken.

Toch komen de media – onvermijdelijk – weer met een etiket: de nieuwe vrouw is… flexisexual.

Het gaat om vrouwen die zich aangetrokken voelen tot het vrouwelijk schoon. Deze vrouwen gaan graag met mooie, sexy vrouwen om en flirten of zoenen met vrouwen maar blijven – als het erop aankomt – toch de voorkeur geven aan seks met mannen.

Meeste vrouwen kunnen ook opgewonden worden met een vrouw

Een onderzoek uit 2003 van de Amerikaanse Northwestern University wees al uit dat de vrouw aan het veranderen was en dat vrouwen een flexibelere seksualiteit zouden ontwikkelen.

Trendystyle interviewde juist in die periode (waarin er ten gevolge van de intieme kus tussen Madonna en Britney Spears veel om dit argument te doen was) Ria van Oosten, oprichtster van Zij aan Zij Lesbisch Magazine, en ook zij meende dat ‘gebleken is dat de meeste vrouwen ook opgewonden kunnen worden met een vrouw.

Erotisch spel met andere vrouwen vaak in publiek

Steeds meer vrouwen komen ervoor uit dat ze als ze ‘in de juiste mood’ zijn zij zich aangetrokken kunnen voelen tot een vrouw. De juiste mood schijnt vaak te worden veroorzaakt door alcohol en een sexy omgeving als de discotheek.

Flexisexuals houden ervan om te provoceren en genieten van het ambigue spel met andere vrouwen. Vaak gebeurt het flirten en zoenen in het openbaar. De erotische spanning geeft een kick maar als het op seks aankomt, dan gaat de flexisexsual toch weer met haar vriendje naar huis.

Wat brengt flexisexuals ertoe om een andere vrouw te zoenen?

Natuurlijk hebben onderzoekers en psychologen zich gebogen over de vraag wat vrouwen tot flexiseksueel gedrag aanzet. Al jaren kennen we de term ‘bi-curious’. Nieuwsgierigheid zou dus een van de redenen kunnen zijn om je als vrouw met een andere vrouw in te laten. Een manier om je eigen seksualiteit verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Anderen menen dat het spel er ook op gericht kan zijn om juist de aandacht van mannen te trekken omdat mannen twee vrouwen die zoenen vaak erg sexy vinden. Met hun saffische kussen spelen vrouwen hierop in.

En weer anderen menen dat vrouwen nu eenmaal erg complex zijn en dat seks bij vrouwen met veel meer gevoelens gepaard gaat dan bij mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *