Vrouwen vaker biseksueel door flexibele seksualiteit

[afbeelding]Vrouwen hebben drie keer meer kans om biseksueel te worden dan mannen, omdat zij flexibeler met hun seksualiteit omgaan. Dat schrijft ‘The Telegraph’ op basis van onderzoek van de University of Notre Dame uit het Amerikaanse Indiana.

Waar de meeste mannen ervan overtuigd zijn dat je 100 procent homoseksueel of heteroseksueel bent, varieert dat bij vrouwen op basis van de mensen die zij ontmoeten.

De seksuele identiteit van de vrouw is volgens de onderzoekers gevoeliger voor romantische mogelijkheden die op haar pad komen.

Mogelijkheden
“Vrouwen met enige vorm van aantrekkingskracht tot zowel mannen als vrouwen worden mogelijk niet aangetrokken tot heteroseksualiteit als zij meerdere opties hebben”, zegt onderzoekster Elizabeth McClintock.

Bij vrouwen die niet op jonge leeftijd moeder zijn geworden, fysiek aantrekkelijk zijn of een hoger opleidingsniveau hebben, is het minder aannemelijk dat zij een relatie met een seksegenoot uitproberen. Dit komt mede omdat zij meer romantische mogelijkheden hebben bij mensen van het andere geslacht.

De vrouwen die successen boeken in relaties met mannen, voelen zoals verwacht minder de drang om hun mogelijke aantrekkingskracht tot vrouwen te ontdekken, aldus McClintock.

Identificeren
Bij mannen met een hogere educatie is er een lagere kans dat ze zich als ‘100 procent hetero’ identificeren. Daarnaast heeft fysieke aantrekkelijkheid geen directe associatie met de seksuele identiteit.

“Mannen zijn minder vaak tot beide seksen aangetrokken en hun seksualiteit is daardoor minder flexibel. Als een man zich tot één sekse aangetrokken voelt, verandert dat niet als zich meerdere romantische mogelijkheden voordoen.”

Het onderzoek wijst ook uit dat vrouwen vaker van seksuele identiteit veranderen tussen 22- en 28-jarige leeftijd.

bron: nu.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Christiaan schreef:

    Heel interessant om te lezen hoe wetenschappers hier over denken, maar het lijkt redelijk te kloppen, althans als ik dit met mijn eigen ervaring vergelijk.
    Ik ben en 59 jarige man, altijd monogaam geweest en eerlijk gezegd altijd gek op vrouwen geweest, ben romantisch en ben altijd een lieve en fijne seksgenoot en fijne liefhebber genoemd. De laatste 3 a 4 jaar ben ik toch geïnteresseerd geraakt in het voelen van mannelijke geslachtsdelen. Het kussen en andere intimiteiten en romantiek komen daarbij niet aan de orde. Het is zuiver de nieuwsgierigheid naar het voelen en bevredigen van een man. Heb hierover ook gepraat met mijn huidige vriendin en zij vindt het een interessante ontwikkeling en heeft toegegeven dat zij met mij en een andere man beslist eens een trio wil ervaren. Zij toont echter geen interesse in vrouwen. Ik heb ondertussen een leuke mannelijke en bisgierige vriend gevonden waarmee ik nu mijn eerste ervaringen ga opdoen.
    Ik ben qua uiterlijk en voor mijn gevoel echter gewoon een hetero/bisgierige man die met mannen verder geen romantiek of liefde bedrijft. Het blijft puur seksueel.
    Ik heb wel gezocht op internet naar informatie over mannen met gelijksoortige interesses maar die zijn niet of in ieder geval heel moeilijk te vinden. Heb ook een poging gedaan via websites om met mannen, vrouwen en stellen in contact te komen maar de reacties zijn meestal niet erg serieus en vaak plat en ordinair, terwijl er toch wel (veel meer) serieuze mensen en echtparen moeten rondlopen met dezelfde ideeën en interesses moeten rondlopen. Indien er echtparen zijn (volwassen liefst 40+) of mannen en vrouwen die hun ervaringen en ideeën willen delen zou ik daarvan graag horen of waar zij hun ideeën kunnen delen.
    Ik ken 1 serieus en zeker net echtpaar die hun ideeën ook delen op een blog, maar zou er graag meer willen leren kennen, gewoon om kennis en informatie op te doen.
    Informatie is zeker goed om te vinden en daarom weet ik dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n afwijkende man ben. Ik heb met leeftijdgenoten hierover gepraat en er zijn er meer die er net zo instaan als ik. Toch praten vrouwen er gemakkelijker over dan mannen, dat klopt zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *